Tuesday 26 August 2014

rubriken

Rubriker tjäna syftet att uppmärksamhet av läsaren. Med en bra rubrik, får läsaren nyfiken att läsa artikeln, broschyr, nyhetsbrev eller annons. Det finns många tekniker som används för att producera effektiva rubriker.

Skapa en sådan rubrik som den skapar nyfikenhet för läsaren. Detta kan göras genom att ställa en provocerande fråga eller genom att göra en till synes upprörande uttalande i rubriken. Med hjälp av ordlekar, allitteration och start om välkända fraser hjälper till att skapa iögonfallande och roliga rubriker. Det är alltid bättre att undvika oklarhet om rubriken visar sig vara svårt för läsaren att läsa det är mest troligt att han eller hon inte kan läsa den alls!

Rubriken måste myntades på ett sådant sätt att det ger ett svar till läsaren frågar "Vad betyder det för mig?" Nämn den primära fördelen att läsaren får från att läsa artikeln. Kanske kan du ge en lösning på ett vanligt problem genom rubriken. Håll alltid rubriken söt och kort som möjligt. Den idealiska längden för rubriker är sju ord eller mindre. Detta beror på att kortare rubriker är punchier och lättare att läsa.

Aldrig ljuga för dina kunder genom rubriken. Det är mycket viktigt att du ger en artikel som anstår till rubriken på artikeln. Detta beror på att läsa rubriken, kommer läsaren förväntar en historia, och om historien som produceras är något helt annat, är det högst troligt att läsaren kommer att känna sig lurade. Se till att det första ordet i rubriken aktiveras, liksom alla andra egennamn i rubriken. Inte utveckla en vana att kapitalisera varje ord, eftersom enhetligheten i rubriken är sedan förlorade.

De mest effektiva rubriker har visat sig vara de som har logiska meningsstrukturer, aktiv röst och starka presens verb. Det är de goda verb som alltid kör bra rubriker. Gör det till en vana att placera rubriken på en artikel i jämnhöjd till vänster på sidan, om inte annat anges. Alla rubriker bör använda presens för omedelbar tidigare information, förfluten tid för tidigare perfekt medan futurum används för kommande evenemang. Den skiljetecken format av rubriker är i princip normalt. Perioder bör användas endast för förkortningar och enkla citationstecken bör användas när citationstecken skulle användas i kopia. Gör det till en vana att aldrig delade verb bitar i mellan raderna i rubrikerna eller slutar linjer med prepositioner. Detta gör rubriker ser stökigt. Håll dessa tips i åtanke, och fortsätt att producera effektiva rubriker för dina artiklar!

No comments:

Post a Comment